Conform unor informații apărute în spațiul public, Raed Arafat ar urma să devină coordonatorul achizițiilor de echipamente medicale pentru țările UE.

Uniunea Europeană a lucrat la pregătirea unei proceduri comune pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru toate statele membre.

Conform informațiilor venite de la europarlamentarul USR-PLUS, Nicu Ștefănuță, Raed Arafat ar urma să fie responsabil pentru aceste achiziții.

„România este una dintre țările care s-a oferit gazdă a rezervelor europene și atunci ea trebuie să facă achiziții publice pentru toate statele membre. Este o responsabilitate foarte mare, sper ca Raed Arafat, prin departamentul pe care îl coordonează, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, să aibă timp pentru asta asta”, a declarat pentru Libertatea Nicu Ștefănuță, pentru libertatea.ro.

Până în prezent, Raed Arafat nu a răspuns telefonic pentru a putea oferi mai multe detalii despre aceste informații.

Echipamentele medicale vor fi cumpărate din bani europeni. România urma să aibă o cotă de 50 de milioane de euro, însă aceasta va crește, iar calculele vor fi făcute în următoarele zile.

Europarlamentarul spune că a discutat cu Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor, iar acesta se arată încrezător în România. Misiunea lui Arafat ar fi de creare a unui plan de achiziții și a unui calendar realist pentru ele. Termenul înaintat ar fi cel de 14 aprilie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.