Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după ce a făcut o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, împreună cu premierul Ludovic Orban, că după ce va trece această criză provocată de coronavirus, autoritățile vor face "o evaluare la sânge” a sistemului sanitar românesc.

Este impresionant ce au reuşit militarii şi personalul medical militar să realizeze în puţine zile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcţiune, dar este gata pregătit şi în următoarele ore va primi toate acreditările şi va intra în funcţiune. România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii. Trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România şi vom lua toate măsurile pentru a avea dotările pentru a face faţă oricărei situaţii, şi unei epidemii şi unui dezastru”, a declarat Klaus Iohannis.

Lucrurile în continuare vor fi mai grave, ne aşteptăm, din păcate, la o creştere a numărului bolnavilor, dar statul se pregăteşte din ce în ce mai bine. (...) Împreună vom trece prin această criză”, a mai spus președintele.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.