Politica19 Martie 202014:52de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Premierul Ludovic Orban a anuntat primele masuri economice luate in sedinta de guvern, incheiata aseara la ora 3:00.

Printre masurile luate se numara si plata somajului tehnic, in valoare de 75% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

Somajul tehnic va fi platit de catre stat in cazul a doua categorii de companii, dupa cum urmeaza:

1. Companiile care au fost afectate direct de masurile restrictive impuse de autoritati, prin suspendarea activitatii pe perioada starii de urgenta (hoteluri, restaurante, cafenele, institutii de spectacole etc.);

2. Companiile care nu au fost afectate direct de masurile restrictive, dar care au avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru a putea beneficia de aceasta plata, pentru salariatii pe care nu isi permit sa ii plateasca, companiile trebuie sa depuna o declaratie care sa demonstreze ca veniturile au scazut cu cel putin 25%.

Citeste si:
Cioloș îl acuză pe Ciolacu de ipocrizie: „Biroul lui Dragnea era...
Cioloș îl acuză pe Ciolacu de...

"O categorie de companii sunt cele care nu au fost afectate direct de masuri restrictive, dar au fost afectate de diferite consecinte ale epidemiei de coronavirus. Pentru a putea beneficia de aceasta plata pentru salariatii pe care nu ii pot permite sa-si plateasca, companiile trebuie sa depuna o declaratie care sa arate ca le-au scazut veniturile cu cel putin 25%", a spus Ludovic Orban, potrivit g4media.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.