Premierul Ludovic Orban a anuntat primele masuri economice luate in sedinta de guvern, incheiata aseara la ora 3:00.

Printre masurile luate se numara si plata somajului tehnic, in valoare de 75% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

Somajul tehnic va fi platit de catre stat in cazul a doua categorii de companii, dupa cum urmeaza:

1. Companiile care au fost afectate direct de masurile restrictive impuse de autoritati, prin suspendarea activitatii pe perioada starii de urgenta (hoteluri, restaurante, cafenele, institutii de spectacole etc.);

2. Companiile care nu au fost afectate direct de masurile restrictive, dar care au avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru a putea beneficia de aceasta plata, pentru salariatii pe care nu isi permit sa ii plateasca, companiile trebuie sa depuna o declaratie care sa demonstreze ca veniturile au scazut cu cel putin 25%.

"O categorie de companii sunt cele care nu au fost afectate direct de masuri restrictive, dar au fost afectate de diferite consecinte ale epidemiei de coronavirus. Pentru a putea beneficia de aceasta plata pentru salariatii pe care nu ii pot permite sa-si plateasca, companiile trebuie sa depuna o declaratie care sa arate ca le-au scazut veniturile cu cel putin 25%", a spus Ludovic Orban, potrivit g4media.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.