Mihai Fifor a transmis faptul ca PSD solicita Guvernului sa respecte recomandarile OMS, privind testarea unui numar cat mai mare de persoane, nu numai celor care prezinta simptome 

"PSD solicita Guvernului sa respecte recomandarile OMS privind testarea unui numar cat mai mare de oameni, nu doar a celor care prezinta simptome, si sa comunice numarul de teste efectuate, nu doar pe cel al cazurilor confirmate",a transmis Mihai Fifor.

Fifor sustine ca, la fiecare raportare privind numarul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19, trebuie sa fie raportat si numarul testelor facute, astfel incat sa nu se creeze iluzia ca in Romania sunt putine cazuri pentru ca sunt facute putine teste.

"Pentru a linisti populatia, trebuie ca, la fiecare raportare privind numarul imbolnavirilor sa se raporteze si numarul testelor facute. Altfel, perceptia publica este ca Romania are cazuri putine pentru ca face teste putine, contrar recomandarii OMS. Realizarea deliberata de teste putine pentru a raporta cazuri putine ar fi o abordare total inconstienta la adresa sanatatii publice! Mesajul ca 'e bine ca avem putine cazuri' e lovit de nulitate, daca Romania se numara printre statele cu cele mai putine teste efectuate. Ar fi total iresponsabil sa existe dispozitii de a se efectua teste putine pentru a crea iluzia ca in Romania sunt putine cazuri. Asta inseamna sa lasi persoane suspecte de infectie sa circule nestingherite si sa infecteze alte persoane", sustine Fifor.

Mihai Fifor a transmis si cateva "intrebari legitime" la care Guvernul ar trebui sa raspunda imediat:

"Cand a fost efectuat primul test? Cate teste s-au facut zilnic din acel moment? Care a fost situatia zilnica a testelor din acel moment? Cand s-a facut prima achizitie de teste si ce volum a avut? Cand s-au facut urmatoarele achizitii si in ce volum? Are Romania suficiente teste pentru a aplica recomandarile OMS de a testa toate cazurile care ridica suspiciuni? Adica mii sau zeci de mii de teste zilnic? Iata intrebari legitime la care trebuie sa raspunda imediat guvernul. Daca se restrang drepturile si libertatile cetatenilor, acestia au dreptul sa stie cum gestioneaza autoritatile situatia", a scris pe Facebook Mihai Fifor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Martie 2020 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.