Intr-o sedinta a Biroului Executiv al Pro Romania, Victor Ponta a prezentat cele 10 masuri pentru combaterea efectelor epidemiei de coronavirus, pe care partidul sau vrea sa le solicite atat premierului si presedintelui, cat si celorlalte partide politice.

"Suntem in mijlocul unei crize, poate cea mai grava din 1989 pana acum. Este vorba despre romani, despre Romania, despre ceea ce trebuie sa facem acum, nu mai tarziu. PRO Romania propune astazi tuturor partidelor politice un set de 10 masuri care trebuie implementate imediat.

1. Este absolut necesar sa avem un guvern cu drepturi depline - care sa aiba ca mandat combaterea si limitarea efectelor acestei crize. Romania are nevoie de un guvern intreg la munca.

2. Toate masurile de limitare a drepturilor fundamentale sunt necesare, dar potrivit art. 53 din Constitutie, se realizeaza DOAR prin lege.

3. Suspendarea cursurilor scolare pana la finalul lunii martie.

4. Stabilitea regimului legal prin care unul dintre parinti are dreptul sa stea acasa - prin OUG sau prin proiect de lege.

5. Strategie pentru transportul in comun (va fi imposibil sa combatem epidemia cand avem sute de mii de bucuresteni inghesuiti in metrouri si alte mijloace de transport in comun). Cerem Guvernului si autoritatilor locale sa vina cu propuneri de limitare drastica a transportului comun pentru aceasta perioada.

6. Adoptarea rapida a unei legi cu facilitati fiscale pentru domeniile afectate (turism, export import, transporturi internationale) - Guvernul trebuie sa sprijine companiile din aceste domenii.

7. Telemunca - pentru domeniile in care se poate aplica, in sensul limitarii deplasarilor angajatilor.

8. Interzicerea exportului de medicamente - este vorba despre sanatatea romanilor si nu ne permitem sa mai exportam medicamente.

9. Guvernul sa aloce buget suplimentar pentru ministerul sanatatii - aplicand astfel recomandarea CE - toate cheltuielile pe sanatate vor fi deduse din calculele pentru deficit.

10. Proiect de lege pentru amanarea alegerilor locale si organizarea acestora odata cu parlamentarele in luna septembrie. Sanatatea si economia sunt mai importante", a declarat Victor Ponta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Martie 2020 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.