Kelemen Hunor a declarat ca alegerile locale trebuie stabilite intr-un interval foarte clar, mai ales din cauza sarbatorilor religioase din perioada respectiva.

Liderul UDMR a anuntat vineri ca va lua parte la consultari alaturi de premierul interimar, Ludovic Orban. Tema discutiilor va fi stabilirea datei alegerilor locale.

UDMR vrea ca alegerile pentru primarii sa aiba loc undeva in intervalul 24 mai - 21 iunie.

Hunor a mentionat ca nu ar trebui sa fie mari schimbari fata de 2016, dar ca data este destul de importanta de aceasta data, mai ales din cauza sarbatorilor religioase.

”Cea mai apropiata data cand pot fi organizate alegerile locale este 24 mai si cel mai tarziu 21 iunie. Dupa 21 iunie am depasi mandatul de patru ani al celor din autoritatile locale. Deci raman aceste variante 24 mai, 14 iunie sau 21 iunie", spune presedintele UDMR, citat de stiripesurse.ro.

Kelemen Hunor mai subliniaza faptul ca 30 mai si 7 iunie nu pot fi date pentru alegeri. In cazul primei date, atunci sunt Rusaliile catolice, iar in saptamana urmatoare sunt Rusaliile ortodoxe.

Acesta mai vorbeste si despre faptul ca, in caz ca vor avea loc si alegeri anticipate, acestea ar trebui separate de cele locale.

”De aceea eu cred ca putem accepta ca alegerile sa fie organizate pe 24 mai, mai ales daca vor fi si alegeri anticipate, ca sa nu fie in aceeasi zi. Trebuie sa indepartam localele de parlamentare, si se poate merge pe varianta 24 mai - pentru unele - si 14 iunie pentru celelalte alegeri, sau 14 iunie si 21 iunie”, a mai declarat Hunor.

Liderii partidelor parlamentare au fost invitati la consultari de catre premierul interimar, Ludovic Orban, pentru a stabili data alegerilor locale din 2020, dar si pentru a defini masurile tehnice pentru buna organizare a scrutinului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Martie 2020 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.