Florin Citu, premierul desemnat, sustine ca tintele de deficit prezentate de Romania au fost confirmate de Comisia Europeana.

"PSD nu stie sa citeasca, doar sa minta! Comisia Europeana CONFIRMA - tintele de deficit = planul /calea de ajustare a deficitului pentru perioada 2020 - 2022 sunt cele pe care le-a prezentat Romania", a scris Florin Citu.

Premierul desemnat a prezentat si planul de ajustare al deficitului bugetar, pe care Romania l-a prezentat in Strategia Fiscal Bugetara, si care a fost si aprobat de Comisia Europeana.

"Acesta este planul de ajustare al deficitului bugetar PREZENTAT de Romania in Strategia Fiscal Bugetara aprobata inca din decembrie 2019 si AGREAT de CE:


  • 2020= 3.6% din PIB

  • 2021 = 3.4% din PIB

  • 2022 = 2.8% din PIB", a aratat Citu.



In cazul in care nu ar fi existat o confirmare a planului de catre Comisia Europeana, deficitul bugetar din Romania trebuia redus sub 3% in anul 2021.

"Daca nu aveam aceasta confirmare din partea CE, Romania TREBUIA sa reduca deficitul sub 3% in 2021", sustine premierul desemnat, in postarea sa de pe pagina de Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Martie 2020 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.