Politica6 Martie 202012:05de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Florin Citu, premierul desemnat, sustine ca tintele de deficit prezentate de Romania au fost confirmate de Comisia Europeana.

"PSD nu stie sa citeasca, doar sa minta! Comisia Europeana CONFIRMA - tintele de deficit = planul /calea de ajustare a deficitului pentru perioada 2020 - 2022 sunt cele pe care le-a prezentat Romania", a scris Florin Citu.

Premierul desemnat a prezentat si planul de ajustare al deficitului bugetar, pe care Romania l-a prezentat in Strategia Fiscal Bugetara, si care a fost si aprobat de Comisia Europeana.

"Acesta este planul de ajustare al deficitului bugetar PREZENTAT de Romania in Strategia Fiscal Bugetara aprobata inca din decembrie 2019 si AGREAT de CE:


  • 2020= 3.6% din PIB

  • 2021 = 3.4% din PIB

  • 2022 = 2.8% din PIB", a aratat Citu.In cazul in care nu ar fi existat o confirmare a planului de catre Comisia Europeana, deficitul bugetar din Romania trebuia redus sub 3% in anul 2021.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, mesaj despre democrație și drepturile omului, de...
Marcel Ciolacu, mesaj despre...

"Daca nu aveam aceasta confirmare din partea CE, Romania TREBUIA sa reduca deficitul sub 3% in 2021", sustine premierul desemnat, in postarea sa de pe pagina de Facebook.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.