Mihai Fifor a anuntat ca PSD va asigura cvorumul la sedinta de investire a Guvernului Citu. Acesta sustine ca votul pentru noul guvern va fi "clipa adevarului" pentru PNL si Iohannis, intrucat atunci vor afla daca au facut o alegere corecta cand l-au desemnat pe Florin Citu in functia de premier, sau daca "au luat la misto o tara intreaga".

"Parlamentarii PSD vor participa la sedinta de investitura si vor asigura cvorumul, insa nu vor vota Guvernul Citu, fiind obligatia PNL si a aliatilor sai de a asigura majoritatea necesara investirii.

Un vot al PNL impotriva propriului guvern nu va face decat sa reconfirme o mascarada politica deja sanctionata de Curtea Constitutionala.

Dupa premeditarea crizei la cel mai inalt nivel, mascarada audierilor si a negocierilor pentru un guvern desemnat ca sa pice reprezinta modul in care PNL si Klaus Iohannis isi arata fatis dispretul fata de adevaratele probleme de astazi ale Romaniei.

Tara noastra se afla in pragul epidemiei de coronavirus, se confrunta cu o ciza economica generata de panica epidemiei care a determinat blocaje economice si comerciale, cat si de politica dezastruoasa a celui desemnat acum pentru functia de premier, iar o a trei criza, cea social, ameninta Romania, dupa ce Turcia a decis sa trimita refugiatii sirieni catre Europa.

Mai mult decat oricand Romania ar trebui sa aiba institutii functionale si stabile pentru a putea asigura sanatatea cetatenilor.

Votul pentru Guvernul Citu va fi clipa adevarului pentru PNL si Iohannis: a facut presedintele o propunere responsabila pe care propriul partid sa o sustina sau a luat la misto o tara intreaga in ciuda epidemiei de coronavirus?

PSD va asigura cvorumul sedintei, dar nu va vota Guvernul Citu, PNL avand obligatia sa confirme inclusiv la vot ca, intr-adevar, il sustine pe premierul desemnat si ca a fost de buna credinta atunci cand a clamat dorinta constituirii unei majoritati pentru investire", a scris pe Facebook Mihai Fifor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.