Tezele de doctorat, subiectul mai multor scandaluri in ultimii ani, vor incepe sa fie pubiicate pentru consultare libera de catre Ministerul Educatiei.

Dupa indelungi controverse pe marginea subiectului tezelor de doctorat, Ministerul Educatiei a anuntat ca va incepe publicarea acestora, pentru a putea fi consultate de publicul larg.

Incepand cu ora 13:00, astazi, vei putea citi o buna parte din tezele de doctorat realizate in ultimii ani. Momentan, este vorba despre 1.400 de teze doctorale incarcate deja de universitati in sistem. Acestea vor putea fi acecsate pe portalul Registrului Educational Integrat.

Cei de la HotNews arata ca, pentru inceput, vor aparea pe platforma teze doctorale care au fost sustinute in anii 2016, 2017, dar si cele care au fost prezentate pana in martie 2018.

Persoanele care au sustinut teze doctorale in ultimii doi ani vor trebui sa notifice unviersitatile in caz ca refuza publicarea documentelor, asta pana la data de 23 martie. Lipsa unui raspuns duce la publicarea automata a tezei doctorale.

Universitatile deja au publicat pe site-uri modele de declaratie vizavi de optiunile pe care le au studentii.

”Noi suntem pregatiti de 3-4 zile sa dam drumul la platforma cu tezele de doctorat si vor putea fi vizibile cele validate de universitati. Fiecare universitate are contul ei pe aceasta platforma. Sunt cam 1400 de teze in prima faza. Si m-am uitat si nu e nicio teza blocata pana acum”, a declarat Adrian Curaj, director general al Uniunii Executive pentru Finantatea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

Tezele de doctorat, publice dupa acuzatii de plagiat

Publicarea tezelor de doctorat este departe de a fi intamplatoare si vine pe fondul numeroaselor scandaluri cu privire la plagiate, aparute in ultimii ani.

Un numar insemnat de plagiatori au fost descoperiti la Academia Nationala de Informatii ”Mihai Viteazul” a SRI.

Citeste si:
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, achitat în dosarul DIPI...
Fostul ministru de Interne...

Unul dintre numele importante din scandalul tezelor de doctorat este cel al lui Gabriel Oprea. Acesta nu doar ca si-a plagiat lucrarea, dar a si coordonat alti doctoranzi care, la randul lor, au avut lucrari plagiate, cum ar fi Bogdan Licu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.