Klaus Iohannis va primi un premiu important pentru merite deosebite in calitate de politician.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va primi miercuri, 4 martie, un premiu important pentru activitatea sa politica.

Este vorba despre Premiul Europeam ”Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020. Cerermonia de decernare a premiului are loc la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis - decorat pentru merite deosebite

Presedintele Romaniei primeste acest premiu pentru ”meritele sale deosebite de politician care, prin dedicarea pentru valorile europene, contribuie decisiv la consolidarea integrării Romaniei in comunitatea statelor europene”, se arata in comunicatul de presa transmis de Administratia Prezidentiala.

Intre invitatii de la acest eveniment se numara si Donald Tusk, fost presedinte al Consiliului European. Ceremonia va incepe la Cotroceni, la ora 11.00.

Klaus Iohannis va primi premiul de la Printul Nikolaus von Liechtenstein, Presedintele Societatii Europene Coudenhove-Kalergi.

Ce este premiul Coudenhove-Kalergi

Premiul European „Coudenhove-Kalergi” se numara printre cele mai prestigioase distinctii decernate, la fiecare doi ani, unor personalitati care si-au adus contributia la proiectul unei Europe unite si pasnice si este decernat de catre Societatea Europeana Coudenhove-Kalergi, infiintata in 1978 in memoria „marelui vizionar european” Richard von Coudenhove-Kalergi.

Contele Richard von Coudenhove-Kalergi (1894-1972) a dezvoltat ideea unei Europe unite la scurt timp dupa Primul Razboi Mondial, ca o contrapondere la ideile totalitare ale fascismului, national-socialismului si comunismului. In 1923, a fondat Uniunea Pan-Europeana, contribuind, de asemenea, prin ideile sale, la fondarea institutiilor europene. Coudenhove-Kalergi a fost primul laureat al Premiului Carol cel Mare al orasului Aachen, in 1950.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Presedintele Klaus Iohannis nu este primul presedinte roman care primeste aceasta distinctie europeana. Si Emil Constantinescu a primit prmiul in 1998. Intre alte personalitati marcante care au primit aceasta distinctie se numara si Angela Merkel, cancelar al Germaniei, Juan Carlos I, regele Spaniei, sau Ronald Reagan, presedintele SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.