Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica, la un post de televiziune, ca ar trebui analizat daca nu se impune amanarea alegerilor locale "pana dupa stingerea epidemiei de coronavirus", el adaugand ca organizarea sectiilor de votare in scoli ar fi "un mediu perfect de raspandire a epidemiei".

"Vedem o serie de riscuri si amenintari, in principal ma refer la epidemia de coronavirus si stau sa ma intreb, si va rog sa va ganditi si dumneavoastra, ce-ar insemna in perioada asta in care epidemia de coronavirus incepe sa se extinda sa facem alegeri ?! Imaginati-va puhoiul de oameni care merge la sectii, unde trebuie sa dai actul de identitate, sa dai stampila, va imaginati ca cineva le sterilizeaza ? Un mediu perfect de raspandire a epidemiei", a sustinut Tariceanu, la postul Romania TV.

Potrivit lui liderului ALDE, salile din scoli nu au cum sa fie dezinfectate adecvat dupa ce se termina procesul electoral, astfel incat sa nu fie riscuri pentru elevii care vin a doua zi la cursuri.

"A doua zi dupa alegeri incepe scoala, copiii vin la scoala, pe acolo au trecut 5.000-3.000 de persoane, care au votat. Credeti ca este posibil ca duminica noapte sa se faca o dezinfectie", a argumentat Tariceanu.

El a concluzionat ca in conditiile in care in toate tarile se iau masuri cu privire la intalnirile publice, in Romania se are in vederea organizarea de alegeri anticipate, potrivit Agerpres.ro

"Trebuie sa ne gandim serios daca nu cumva alegerile locale ar trebui amanate pana dupa stingerea epidemiei de coronavirus, ca sa fim responsabili pana la capat. In toate tarile se iau masuri de a anula intalnirile publice, iar noi ne gandim la alegeri anticipate", a mai afirmat liderul ALDE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.