Sorina Pintea, actualul manager al Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare, acuzata de luare de mita, va fi inlocuita din functie si suspendata din PSD, anunta presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

"Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judetean de Urgenta „Doctor Constantin Opris” din Baia Mare care sa asigure buna functionare a spitalului in conditiile de restrictionare a accesului in spital din cauza coronavirusului si vom demara o ancheta a Corpului de Control al Consiliului Judetean la Serviciul de achizitii publice a spitalului. Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea si a tuturor celor care ar putea avea legatura cu acest caz pana la solutionarea in instantele de judecata a acuzatiilor", a precizat Gabriel Zetea.

Acesta a mai adaugat ca va cere conducerii interimare a PSD implementarea unor masuri „pentru ca actele de coruptie sa fie pedepsite aspru din punct de vedere politic”.

"Voi cere Conducerii Centrale Interimare a PSD modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediata a unui set de masuri pentru ca actele de coruptie sa fie pedepsite aspru din punct de vedere politic. Cei care fac parte din PSD trebuie sa fie in primul rand oameni cinstiti, iar PSD are obligatia de a fi in prima linie a luptei anticoruptie in Romania!", a transmis Zetea.

Presedintele PSD Maramures a spus ca este „socat” de acuzatiile aduse fostului ministru al Sanatatii, dar are incredere ca justitia va lua masurile corecte in acest context.

"Sunt socat de acuzatiile care sunt indreptate in aceste zile impotriva Sorinei Pintea. Am colaborat foarte bine in ultimii ani, politic si profesional, cu managerul de spital si ministrul Sorina Pintea si tocmai de aceea aceste acuzatii vin ca un soc personal. Am incredere ca Justitia din Romania va face lumina in acest caz si sper ca familia Sorinei sa fie tare si sa treaca peste acest moment extrem de dificil. Familia sa (Ovidiu, Ionut, Catalin si Simina) a fost alaturi de Sorina si in ultimele saptamani cand o boala grava o tinea departe de viata publica si sper ca Dumnezeu sa le dea intelepciunea sa treaca sanatosi peste aceasta cumpana", a precizat Gabriel Zetea, potrivit g4media.ro

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.