Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri ca, din cate stie, Ion Iliescu nu este presedinte de onoare al partidului, mentionand ca acesta a reprezentat un simbol pentru PSD, pentru Romania si pentru democratie, dar s-a retras din viata publica.

Intrebat daca Ion Iliescu este sau nu presedinte de onoare al PSD, Ciolacu a spus: "Eu din cate stiu, nu".

"Nu este o prioritate a mea domnul Iliescu, daca este presedinte de onoare, unde e statutul. Chiar... credeti-ma", a adaugat Ciolacu, dupa sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, chestionat in legatura cu faptul ca Ion Iliescu figureaza pe site-ul partidului ca fiind presedinte de onoare al PSD.

Intrebat daca la viitorul congres Ion Iliescu isi va pastra aceasta calitate de presedinte de onoare, Marcel Ciolacu a raspuns: "Nu stiu daca aceasta calitate trebuie sa i-o confere fiecare congres sau necongres, nu inteleg fondul problemei".

"Ion Iliescu a reprezentat un simbol pentru PSD si pentru Romania si pentru democratia din Romania. (...) A reprezentat, deoarece s-a retras din viata publica domnul Iliescu. (...) Nu am avut aceste discutii despre Ion Iliescu la CEx", a afirmat Ciolacu.

El a precizat ca la sedinta CExN al partidului nu s-a discutat nici despre Sorin Grindeanu. "Nu am avut discutii despre Grindeanu in CEx. Eu doresc ca toti cei exclusi din PSD sa revina, lucru pe care il stiti. Imi doresc ca Sorin Grindeanu, nu neaparat sa fie pe lista mea, sa candideze la congres", potrivit Agerpres.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.