Pro Romania nu va vota investirea guvernului Orban II, dar in comisiile de specialitate votul nu va fi unul impotriva tuturor ministrilor, a declarat duminica liderul formatiunii, Victor Ponta.

"Nu votam Guvernul Orban. Exact ceea am facut la votul initial la Guvernul Orban: nu participam la ceea ce este o piesa de teatru de prost gust. (...) Nu am considerat ca Guvernul Orban poate sa guverneze Romania si nu l-am votat, iar in comisii (vom vota - n.r.) in functie de cum se comporta respectivul ministru. Sunt ministri foarte buni si sunt ministri foarte slabi. (...) De ce sa fiu contra lui Aurescu sau a lui Ciuca, daca fac lucruri bune?", a declarat Victor Ponta la finalul Conventiei anuale a Pro Romania.

In ceea ce-l priveste pe ministrul sanatatii, Victor Costache, Ponta a aratat ca parlamentarii PRO Romania ar vota pentru "ridicarea imunitatii lui, in sens figurat", potrivit Agerpres.ro.

"In sens, sigur, figurat, ca stiu foarte bine ce se intampla cu ministri, dar cred ca la domnul Costache ar trebui ridicata imunitatea pe care o are in acest moment din nu stiu ce zone. Si cred ca ar trebui sa raspunda pentru conflict de interese si incompatibilitatea in care se afla in mod vadit", a sustinut Ponta.

Pe de alta parte, liderul Pro Romania spune ca ar fi fost bine sa fie organizate alegeri anticipate inca din luna noiembrie a anului trecut. "Da, e foarte bine, trebuia sa facem anticipate din noiembrie. Am pierdut trei luni si aceste trei luni ne vor costa foarte tare", a sustinut el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.