Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus ca nu a renuntat la proiectul care prevede interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat pentru angajatii din institutiile publice, dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit ca legea este neconstitutionala.

"Eu nu spun ca este vina persoanei care se pensioneaza la 45 de ani, daca acesta e cadrul legal, eu spun ca avem o problema de corectitudine in societate. (…) Desi Curtea Constitutionala a apreciat ca nu se poate interzice cumulul pensiei cu salariul (…) personal as dori sa continui acest proiect, evident, intr-o alta forma juridica pentru ca mi se pare o masura care asaza putina corectitudine intr-o zona in care noi nu suntem corecti cu noi insine", a declarat ministrul.

Aceasta a mentionat faptul ca nu vede diferita importanta in societate fata un stomatolog sau un profesor si cei care beneficiaza de astfel de venituri.

"Nu sunt deloc persoana care sa sustina tratament diferentiat si cu o judecata subiectiva asupra importantei pe care tu o ai in societate. Eu cred ca fiecare trebuie sa primeasca un cuantum al pensiei decent si cred ca trebuie sa avem curajul sa luam niste decizii, sa acceptam ca nu este nimeni special fata de restul societatii si ca fiecare a muncit cat a putut, cat a invatat cat s-a priceput si la sfarsitul vietii nu trebuie tratat diferentiat fata de celalalt”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Curtea Constitutionala a admis miercuri sesizarea PSD privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative, care prevede inclusiv interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, stabilind ca este neconstitutionala, potrivit g4media.ro.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea privind unele masuri fiscalbugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative este neconstitutionala. In argumentarea solutiei, Curtea a retinut ca nu au fost respectate conditiile constititutionale referitoare la procedura angajarii raspunderii Guvernului si, in consecinta, a admis criticile de neconstitutionalitate extrinseca formulate”, au declarat reprezentantii Curtii Constitutionale.

Citeste si:
Supraimpozitarea şi cumulul pensie-salariu, prin lege, nu prin...
Supraimpozitarea şi cumulul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.