Calin Popescu Tariceanu a declarat ca premierul vrea sa elimine ALDE, dar si alte partide mai mici din scena politica printr-o ordonanta de urgenta care prevede doar partidele cu grupuri in ambele camere ale Parlamentului pot avea reprezentanti in sectiile de vot.

"Prin gestul premierului la adresa noastra, prin introducerea unor criterii suplimentare restrictive pentru reprezentarea in sectiile de vot, se incearca eliminarea noastra de pe scena politica", a mentionat Tariceanu in cadrul unei emisiuni televizate.

Presedintele ALDE a vorbit despre prevederea inclusa in ordonanta de urgenta referitoare la alegerile parlamentare, publicata vineri in Monitorul Oficial.

In urma cu o saptamana, Andrei Gerea, vicepresedintele ALDE, a cerut public demisia lui Calin Popescu Tariceanu, iar mai multi europarlamentari care sunt si sefi de filiale judetene negociaza trecerea la alte partide, potrivit g4media.ro.

ALDE a sustinut Guvernul Orban in Parlament si a primit mai multe functii de secretari de stat si sefi de companii cu capital de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.