PNL Bucuresti a anuntat ca nu voteaza bugetul Capitalei in sedinta de Consiliu General de vineri si ca nu gireaza "aranjamentele pentru clientela PSD si risipa de bani publici".

"Nu putem vota un buget nerealist, cu venituri supraestimate. Se vede cu ochiul liber ca proiectul de buget propus de PSD/G. Firea urmareste ca banii bucurestenilor sa fie acordati, discretionar, companiilor municipale pe care le consideram ilegale. Altele sunt prioritatile Bucurestiului", considera Violeta Alexandru, presedintele PNL Bucuresti, conform unui comunicat de presa.

PNL Bucuresti afirma ca, dintr-un buget general estimat la circa 10 miliarde de lei, aproximativ 1,94 miliarde sunt alocati cheltuielilor de personal, din care 1,1 miliarde merg inspre companiile municipale si alte investitii finantate din venituri proprii.

"Alocarea a 20% din bugetul Capitalei pentru cheltuieli de personal demonstreaza ca PSD isi protejeaza grupurile de interese si urmareste exclusiv folosirea banilor publici in scop de castig electoral. De exemplu, institutii precum Centrul de Creatie, Arta si Traditie primeste 60 milioane lei, Clubul Sportiv Municipal - 50 milioane, Proedus - 43 milioane lei, dar si cluburile pentru seniori si tineri - 50 milioane. Sume mai mari decat cele destinate consolidarii cladirilor cu risc seismic - 173 milioane", spun liberalii, potrivit Agerpres.

Acestia acuza PSD ca nu si-a onorat promisiunile fata de alegatori si ca asa va face si anul acesta, amintind aici piste de biciclete, consolidarea cladirilor cu risc seismic, achizitionarea de autobuze electrice si tramvaie, "in conditiile in care au fost cumparate deja 400 de autobuze noi poluante (Diesel)", reteaua de termoficare.

"Suntem sceptici si ca Primaria Capitalei va primi 1,3 miliarde de lei din fonduri europene, in special pentru achizitia de tramvaie si autobuze electrice, pentru ca Primaria Generala nu are capacitatea necesara si nici vointa de a atrage aceste fonduri", mai spun liberalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.