91% dintre membrii USR au votat pentru pozitionarea doctrinara ca partid de centru-dreapta, potrivit unui comunicat al USR.

"Referendumul privind pozitionarea doctrinara a USR s-a incheiat astazi cu o majoritate semnificativa a votantilor in favoarea definirii partidului ca fiind unul de centru dreapta. Astfel, 11.047 membri USR (adica 91,25% din voturi) au fost in favoarea clarificarii doctrinare. Referendumul a avut cea mai mare participare din istoria consultarilor electronice interne ale USR, in total exprimandu-si votul 12.106 membri USR (recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019). Cvorumul necesar validarii votului intern a fost de 10.743 de voturi, iar prezenta la finalul perioadei de votare a fost de peste 56%", releva sursa citata.

Potrivit acesteia, referendumul a fost convocat la initiativa presedintelui USR, Dan Barna si a s-a desfasurat pe parcursul a sapte zile, incepand din 1 februarie.

"Nu este o schimbare de pozitie, ci o consolidare a ei. Atunci cand am fost ales presedinte, am spus ca suntem un partid de centru dreapta si tot ce am facut in ultimii ani a fost in acest spirit. Am luptat pentru stat de drept, libertati civile, libertate economica si o aliniere ferma la valorile europene si euro-atlantice. Succesul acestui exercitiu de consultare interna vine sa confirme dorinta si curajul membrilor USR de a continua si a-si asuma aceasta directie. Este un pas necesar si asteptat in directia consolidarii unui partid care va avea un cuvant important de spus in viitoarea guvernare", a spus Barna, potrivit site-ului Agerpres.

Presedintele USR a adaugat ca prioritatea numarul unu pentru partid in acest moment este pregatirea alegerilor locale si parlamentare, iar pozitionarea ideologica ajuta partidul in dialogul permanent pe care il poarta cu romanii.

Citeste si:
Olaf Scholz: „Referendumurile nu vor schimba poziția Germaniei...
Olaf Scholz: „Referendumurile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.