Liberalii sustin ca sunt bucurosi pentru ca Guvernul pe care l-au condus a fost dat jos prin motiune de cenzura fiindca acest lucru nu poate decat sa le usureze drumul spre anticipate.

PNL intentioneaza sa-si pice doua Guverne consecutiv in Parlament, dar sa pastreze in acelasi timp formula cu Ludovic Orban in functia de premier si ministrii de pana acum.

Dupa consultarile care au avut loc la Palatul Cotroceni, in care s-au purtat discutii cu partidele si formatiuni parlamentare, Klaus Iohannis l-a propus pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru functia de prim-ministru, potrivit antena3.ro.

"Dupa ce m-am consultat cu toate partidele si formatiunile parlamentare, il desemnez pe domnul Ludovic Orban sa formeze un nou Guvern si sa se prezinte in Parlament", a declarat Klaus Iohannis.

"Propunerea de premier este in conformitate cu hotararea Consiliului National, in persoana presedintelui partidului, subsemnatul Ludovic Orban. De asemenea, i-am prezentat presedintelui decizia conducerii PNL de a sustine intrunirea conditiilor constitutionale pentru declansarea alegerilor anticipate. Romania are nevoie de o buna guvernare, are nevoie de un parlament cu adevarat reprezentativ, format din oameni onesti, competenti, din oameni dedicati servirii interesului public, care sa reprezinte cu adevarat interesele, obiectivele si aspiratiile cetatenilor romani. Romania are nevoie de un parlament care sa fie oglinda fidela a optiunilor actuale ale cetatenilor romani si care sa poata stabili o majoritate care sa sustina un guvern care sa puna in practica masurile de reforma, masurile de modernizare, masurile de dezvoltare a Romaniei intr-un ritm cat mai rapid. I-am prezentat presedintelui acest obiectiv al nostru.

De asemenea, i-am prezentat deciziile care au fost luate astazi, si anume decizia ca parlamentarii PNL sa participe la procedurile de investire ale celor doua guverne care vor fi rezultatul propunerilor facute de presedinte, dar sa nu voteze investirea. Pentru ca, repet, pentru a se intruni conditiile constitutionale care sa permita presedintelui Romaniei sa dizolve acest parlament dominat de parlamentarii nascuti din pixul lui Dragnea este necesara respingerea de catre Parlament a doua propuneri de guvern", a spus Ludovic Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.