Presedintele USR, Dan Barna, a anuntat miercuri ca parlamentarii Uniunii nu vor vota in favoarea niciunui guvern, deoarece doresc convocarea alegerilor anticipate.

"Cerem presedintelui Iohannis si PNL sa vina in perioada urmatoare cu un calendar foarte clar pentru anticipate. Pozitia USR este una consecventa cu mesajele transmise pana in prezent, aceea ca nu vom vota niciun guvern, astfel incat, sa putem ajunge la alegeri anticipate. Speram ca va exista o consecventa a mesajului si din partea PNL (...). Acesta este obiectivul, aceasta este ceea ce are nevoie Romania astazi, pentru ca altfel ramanem in aceasta joaca chinuita si chinuitoare pentru cetatenii Romaniei, in care vedem ca de la investirea noului guvern practic foarte putine masuri au putut sa fie efectiv luate", a aratat Barna intr-o declaratie acordata presei dupa ce Parlamentul a adoptat motiunea de cenzura.

El a spus ca USR nu va prezenta o propunere de premier in cadrul consultarilor de la Palatul Cotroceni si a reamintit ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat in repetate randuri ca nu va nominaliza un premier din partea PSD.

"Decizia asupra urmatoarei nominalizari apartine exclusiv presedintelui. Ceea ce spun este ca pozitia USR este de a nu vota niciun fel de guvern, pentru ca Romania are in realitate nevoie de anticipate si de un Parlament care sa reflecte in mod real situatia actuala si dorinta actuala a cetatenilor Romaniei, confirmata de rezultatele electorale de anul trecut", a adaugat el.

Barna a criticat votul Pro Romania in favoarea motiunii de cenzura.

"Dupa ce premierul Orban i-a creat domnului Ponta grup parlamentar, i-a modificat legea pentru a primi subventie publica, domnul Ponta i-a doborat Guvernul. Este inca o demonstratie foarte frumoasa despre ceea ce au insemnat PSD, Victor Ponta si aceasta chinuita criza politica pe care Romania o experimenteaza dupa cosmarul PSD", a mai spus liderul USR, potrivit site-ului Agerpres.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.