Parlamentul este dominat de ''forte retrograde'', care au calcat in picioare democratia, dar Guvernul cade in picioare, a declarat miercuri premierul Ludovic Orban, , dupa adoptarea de catre Parlament a motiunii de cenzura.

"Un Parlament dominat de forte retrograde, (...) care a calcat in picioare democratia, interesele fundamentale ale Romaniei, a decis astazi prin motiune de cenzura caderea Guvernului pe care il conduc. Asa cum am zis inainte de motiune, Guvernul cade in picioare", a afirmat Orban.

Premierul a adaugat ca Guvernul liberal a fost judecat de o alianta parlamentara "toxica", ce si-a pierdut de mult timp sustinerea populatiei Romaniei, mentionand ca a pierdut doar o lupta, insa va castiga batalia pentru Romania.

"Am pierdut doar o batalie, vom castiga batalia pentru Romania. Astazi am fost judecati de o alianta parlamentara toxica, care si-a pierdut de mult sustinerea populatiei Romaniei. Cat de curand, romanii vor fi chemati sa decida soarta Romaniei. Noi am cazut astazi, pentru ca am avut curajul sa ne angajam raspunderea pe un proiect de lege care sa adanceasca democratia si care sa permita cetatenilor din fiecare localitate din Romania sa-si aleaga un primar legitim, responsabil, care sa aiba un plan de dezvoltare care sa creasca calitatea serviciilor in comunitatilor locale", a punctat Orban.

In context, el le-a multumit partenerilor politici.

"Le multumesc partenerilor loiali, care au fost alaturi de noi, care au pus umarul decisiv la caderea Guvernului PSD si au votat investirea Guvernului pe care il conduc si care au ramas alaturi de noi si in aceasta batalie. Le multumesc, continuam parteneriatul si sunt convins ca, dupa alegerile parlamentare, Romania va avea un Parlament de oameni de onoare, de oameni cinstiti, preocupati de interesul public si nu de ceea ce populeaza astazi bancile Parlamentului, parlamentarii nascuti din pixul si din naravurile lui Liviu Dragnea", a spus liderul liberal, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.