Candidatul PLUS la Primaria Capitalei, Vlad Voiculescu, sustine ca o cadere a Guvernului ar reprezenta dovada unei intelegeri intre PNL, PSD si UDMR in vederea mentinerii sistemului de alegeri locale intr-un singur tur de scrutin.

"Oare avem din nou un Guvern care vrea sa cada si nu sa guverneze? Oare dupa ziua de azi vom constata din nou ca baronii locali au facut o intelegere impotriva oamenilor? Oare PNL, PSD, UDMR s-au inteles si au facut asa incat sa fie bine pentru ei inca vreo 4 ani? Cel mai important: oare nu cumva totul se intampla pentru ca puterea cea mai importanta in aceste partide - cea a baronilor locali (rosii, galbeni sau UDMR) - sa nu fie pusa in primejdie de alegeri pentru primari in doua tururi? Unele lucruri sunt clare ca lumina zilei. Daca Guvernul cade, este pentru ca s-au inteles. Daca Guvernul cade, este pentru ca oamenii cu putere din aceste partide vor sa isi pastreze feudele pe care inca le mai au, sau spera sa isi faca unele noi", a scris fostul ministru al Sanatatii, pe Facebook.

El a adaugat ca o cadere a Guvernului ar reprezenta o dovada ca "pentru toata politica veche" alegatorii sunt "pur si simplu cantitate marginala" si ca pentru aceste partide conteaza "interesul personal si de partid al baronilor multicolori".

Presedintele executiv al PLUS, Dragos Tudorache, a apreciat ca in ultimele luni are loc "o preluare tacita a puterii" de catre PNL, la care PSD "reactioneaza simbolic". El a sustinut ca exista o intelegere subterana intre cele doua partide.

"Nu am nicio indoiala ca exista o intelegere subterana intre cele doua partide. Daca nu este una discutata si negociata, e una simbiotica, mostenita din istoria comuna a celor doua partide. Pleaca oamenii lor si vin tot oamenii lor. Fie ca sunt pesedisti, liberali sau pedelisti, stim deja ce ii califica si ce pot face. Romania de astazi e opera lor si e ingrozitor de departe de ceea ce ne dorim. Sa guvernezi nu inseamna sa imparti posturi si sa te tii de scaun cat mai mult cu putinta. Nu acesta e mandatul pe care l-a primit PNL nici de la propriii votanti si nici de la societate. Actualul executiv - si PNL, ca partid - face aceeasi greseala ca PSD, crezand ca guvernarea ii apartine", a scris Tudorache, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Senatul si Camera Deputatilor, reunite in sedinta comuna, dezbat si voteaza miercuri motiunea de cenzura intitulata "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democratiei romanesti", semnata de 208 parlamentari, initiata de social-democrati dupa ce, saptamana trecuta, Executivul si-a angajat raspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.