Avocatul Poporului, institutie condusa de Renate Weber, spune ca adoptarea a 25 de ordonante de urgenta intr-o singura zi reprezinta o abatere de la Constitutie.

Adoptarea a 25 de ordonante de urgenta intr-o singura sedinta de Guvern reprezinta o abatere de la articolul 115 din Constitutie, potrivit Avocatului Poporului.

"La momentul adoptarii lor, unele acte normative erau deja in procedura parlamentara, urmand sa fie votate de 'unica autoritate legiuitoare a tarii', asa cum este definit Parlamentul de catre Constitutie. De asemenea, au lipsit avizele Consiliului Legislativ si ale Consiliului Economic si Social, desi exista o obligatie legala ferma privind existenta acestora anterior adoptarii unei ordonante de urgenta", arata Avocatul Popurului, potrivit g4media.ro.

Avocatul Poporului are dreptul de a sezisa Curtea Constitutionala in cazul adoptarii celor 25 de ordonante de urgenta care incalca deciziile anterioare ale institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.