USR sustine ca vor vota la vedere impotriva motiunii de cenzura, dar si ca acest demers a fost facut de catre cei de la PSD si UDMR impotriva Guvernului pentru ca nu au sustinut alegerea primarilor in doua tururi.

Uniunea Salvati Romania sustine ca, desi proiectul de lege nu este cel mai bun, reprezinta "un pas inainte spre readucerea Romaniei in normalitate".

"PSD si UDMR au depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului PNL nu pentru ca le-ar pasa de viata romanilor, cum ipocrit invoca, in mod repetat, in textul motiunii. Am vazut in ultimii ani, de altfel, cat de mult i-a interesat vocea romanilor si dorinta lor de a avea o tara in care democratia si statul de drept sa fie constante, nu variabile la decizia arbitrara a unor politicieni corupti. PSD si UDMR au depus motiunea de cenzura doar pentru ca nu vor revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Vor ca actualii primari sa-si conserve functiile si, odata cu acestea, parghiile de putere si accesul la banul public", au spus reprezentantii USR printr-o postare pe Facebook.

"PSD si UDMR nu vor ca toti acesti baroni locali care au facut prea putin sau deloc pentru comunitatile lor sa aiba o competitie reala la locale, iar romanii sa poata alege oameni care sa le reprezinte interesele cu adevarat. Ca PSD si UDMR gandesc si alte partide. Nu si USR! Noi vrem ca Romania sa scape de primarii incompetenti si corupti si dovada stau proiectele depuse in Parlament in ultimii trei ani. De aceea, noi vom vota la vedere ‘impotriva’ motiunii de cenzura! Chiar daca proiectul de lege pentru care si-a angajat raspunderea Guvernul Orban nu este perfect, ba chiar introduce un prag pentru a-i impiedica pe tineri sa voteze, el tot reprezinta un pas inainte spre readucerea Romaniei in normalitate”, au mai spus acestia, conform g4media.ro.

Camera Deputatilor si Senatul se vor reuni in sedinta comuna, miercuri, pentru a vota motiunea de cenzura intitulata "Guvernul Orban/PNL – privatizarea democratiei romanesti". Aceasta a fost initiata de PSD SI semnata de catre 208 parlamentari dupa ce saptamana trecuta Executivul si-a angajat raspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.