Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat, marti, planul Guvernului Orban pentru ca naveta scolara sa fie decontata.

Potrivit lui Turcan, OUG isi propune sa corecteze o deficienta grava, care incalca dreptul constitutional la educatie gratuita.

"Pentru a rezolva problema transportului scolar, blocat de la includerea in serviciul public de catre CCR, Guvernul a decis ca, pana la comunicarea motivarii deciziei Curtii, sa adopte o ordonanta prin care se elimina sintagma ”abonament” de transport. Vom pune astfel Legea Educatiei in acord cu decizia CCR si vom permite decontarea navetei scolare.

In perioada urmatoare, vom pregati o evaluare exacta:a numarului de elevi navetisti;a distantelor parcurse de ei; a sumelor necesare pentru decontarea integrala; a posibilitatii de a conditiona aprobarea licentelor transportatorilor de realizarea transportului gratuit pentru elevii navetisti. Vom propune o OUG pentru corectarea acestei deficiente grave, care incalca dreptul constitutional la educatie gratuita", a scris Raluca Turcan, pe Facebook, potrivit b1.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.