Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca ALDE nu va vota motiunea de cenzura depusa de PSD impotriva Guvernului Orban si a explicat si care sunt motivele.

"ALDE nu va vota motiunea de cenzura depusa azi de PSD!

Nu o sa o votam din doua motive:

1) ALDE sustine alegerea primarilor in doua tururi, pentru ca astfel vor avea o legitimitate reala. Alegerea in doua tururi reprezinta revenirea la normalitatea democratica. Mai mult, va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a caror inventie a fost alegerea intr-un singur tur.

2) Sunt prea multe dovezi ca aceasta asumare nu este de fapt decat o apasare pe tragaci pentru declansarea alegerilor anticipate. Ca sa fie clar tuturor carcotasilor: nu ne este frica de alegerile anticipate! Insa, este o idee proasta sa paralizam Romania cu o discutie interminabila despre anticipate si, mai ales, este un dezastru ca acest lucru sa se intample. Romania trebuie sa faca eforturi sa arate ca e o tara stabila din punct de vedere politic. Avem nevoie de investitii si atat investitorii romani, cat si cei straini cauta stabilitate. Declansarea unei crize politice pentru anticipate presupune un efect foarte sever asupra economiei. De aceea, Guvernul ar trebui sa mizeze pe asigurarea stabilitatii si cresterii economice, nu pe jocuri politice care sa produca o criza politica", a scris Calin Popescu Tariceanu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.