Mihai Fifor, fostul secretar general al PSD, il acuza pe ministrul Finantelor, Florin Citu, ca minte cand spune ca se imprumuta mai ieftin decat a facut-o Guvernul PSD.

"Guvernarea PNL ingroapa Romania in datorii! Nimic nou pana aici.

Ce te faci, insa, cand, intr-un delir total, ministrul Finantelor, Florin Citu, minte spunand ca se imprumuta mai ieftin decat Guvernul PSD.

Realitatea il contrazice, iar Guvernul PNL nu doar ca se imprumuta dublu fata de PSD, dar o face si la dobanzi mult mai mari.

Intr-o luna de zile – 23 decembrie 2019 - 20 ianuarie 2020, opt imprumuturi contractate de Guvernul PNL au avut dobanzi mai mari decat cele percepute la imprumuturi similare facute de Guvernul PSD. Daca PSD se imprumuta, in decembrie 2018, cu o dobanda de 3,89 suta, in decembrie 2019, Guvernul PNL a luat imprumuturi cu dobanda de 4,10 la suta.

La fel s-a intamplat si in luna ianuarie 2020, cand ministrul Citu a imprumutat bani cu dobanzi mai mari cu fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Acest lucru ne arata dezastrul absolut al guvernarii PNL, pe care-l vedem si cand privim situatia deficitului bugetar, ajuns anul trecut la 4,6%, un record negativ pe care nimeni nu l-a egalat in ultimii zece ani.

De ce s-a ajuns aici, intr-un punct in care ratingul suveran al Romaniei a fost retrogradat, dobanzile la imprumuturi cresc si perspectiva austeritatii devine acuta?

Raspunsul este simplu. Din cauza incompetentei actualei guvernari, care duce Romania spre dezastru, asa cum au facut-o si predecesorii liberalilor de astazi, in 2009-2010, cand Guvernul Boc-Basescu taia salarii si pensii, inregistra deficite bugetare imense si imprumuta zeci de miliarde de euro.

Este imperios necesar sa oprim acest guvern iresponsabil de la a ingropa definitiv Romania, dupa ani consecutivi in care am generat, noi, cei de la PSD, cea mai mare crestere economica din UE pentru aceasta tara", a scris pe Facebook Mihai Fifor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.