Florin Citu, ministrul Finantelor, a mentionat faptul ca vrea sa modifice regulile vamale pentru a reduce fenomenul contrabandei, dar si din cauza faptului ca cele 15 scanere deja existente, cu rolul de a verifica autoturismele care intra si ies din Romania, nu sunt functionale si nici nu au fost vreodata.

In cadrul unui interviu in care a fost intrebat de existenta celor 15 scanere de mari dimensiuni care au rolul de a scana camioanele, acesta a raspuns simplu, spunand ca "sunt de legenda".

"Este prima discutie pe care am avut-o. Nu functioneaza, sunt de legenda aceste scanere in ANAF", a declarat Citu adaugand faptul ca nici nu s-a dorit utilizarea lor, potrivit Adevarul.ro.

"Se pare ca nu au prea mers niciodata. In cel care a mers la un moment dat a intrat un TIR. E ireal”, a mai adaugat Florin Citu.

"Trebuie sa gasim o solutie si aici trebuie sa ne inspiram de la cei din jur, pe termne scurt, pentru ca sunt din fonduri europene nici nu poti lua altele, ca trebuie sa dai banii inapoi. E mai complicat. Acolo e de munca, la vama e un proiect separat de ANAF, deocamdata le luam pe rand. Vreau sa nu mai fie niciun TIR care sa treaca cu marfa de contrabanda. Una din solutii este sa facem ce afc cei din UE, sa facem vamuirea la destinatie, pentru caa azi, tot controlul e la vama respectiva si e greu de controlat. Daca vamuirea se face la destinatie deciziile sunt mai usor de controlat. Daca ne incapatanam sa tinem tot controlul la granita nu vom rezolva niciodata problema. Cu scanere, fara scanere, totdeauna e factorul uman acolo. aici e decizia mea, vom gasi cea mai buna solutie" a mai sustinut acesta in cadrul declaratiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.