Politica23 Ianuarie 202015:25de Andreea Stefan

Lectura de 2 minute

Gabriela Firea ii da ministrului de Finante, Florin Citu, "ultima explicatie publica", pentru ca isi pierde timpul deja "cu oameni care halucineaza la locul de munca".

"Nici contabil debutant la STB (RATB) nu l-as angaja pe Dl Austeritate - Vasile Catu. E si ultima explicatie publica pe care i-o dau. Imi pierd timpul! Cu oameni care halucineaza la locul de munca nu are rost sa mai intru in dialog!

O doza atat de mare de rea-intentie, confuzie, interpretarea eronata a informatiilor si fenomenelor economice rar mi-a fost dat sa intalnesc.

Confuzii intre buget prognozat si real executat, intre organigrame aprobate si posturi ocupate, intre nomenclatorul de meserii si ROF, intre subventii, compensatii, investitii si cheltuieli de functionare... ingrozitor!

Dovedeste o necunoastere a elementelor basic din economie. Vede doua cifre si le aduna sau le scade fara nicio logica. Se crede in fata calculatorului, in pielea unui trader, care face speculatii in beneficiul actionarilor. Numai ca acum se joaca cu o tara, nu doar cu banii si/sau actiunile clientilor.

Citeste si:
Guvernul a dat start programului Rabla, in plina criza a pietei auto
Guvernul a dat start...

A iesit iar cu postari. Care mai de care mai elucubrante.

Pe scurt: Imbunatatirea transportului public in comun este o realitate. Mai sunt multe de facut dar se recunosc investitiile din ultimii 3 ani, in conditiile unei legislatii privind achizitiile care ingreuneaza pana la blocare orice proiect de dezvoltare.

Sa priceapa si Dl Care Ne Amaneteaza viitorul prin mega - imprumuturi: bugetul unui an, alocat de Primaria Capitalei, in beneficiul transportului public in comun, este urmatorul:

120 mil euro salarii (11 600 angajati)
47 mil euro achizitie autobuze hibride
42 mil euro rate autobuze Euro 6
18 mil euro reabilitare sistem rutier si linie de tramvai
17 mil euro motorina, energie, piese etc
Total 244 mil euro.

Citeste si:
Nu se vor percepe majorari de intarziere la plata chiriei...
Firea: Nu se vor percepe...

Daca suma pentru salarii reprezinta 73% din totalul alocat pentru domeniul transportului, inseamna ca ministrul Austeritate poate rastalmaci orice adevar care nu-i convine.

Sa speram, totusi, ca absurda sa trecere pe la ministerul de finante sa fie cat mai scurta! Nu de alta, dar ne va lua ceva vreme sa reparam toata paguba facuta romanilor!", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeste si:
Florin Cîțu anunță o rectificare bugetară
Florin Cîțu anunță o...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.