Prim-ministrul Ludovic Orban sustine ca noua politica a Comisiei Europene pentru reducerea emisiilor de carbon, va afecta domeniul energetic din Romania, existand riscuri de pierderi de pana la 40% din capacitatea de producere. 

"Sunt industrii care genereaza emisie de dioxid de carbon si aici va trebui sa incercam sa obtinem resurse, pentru a putea sa ne atingem obiectivele; pentru ca, cel putin in domeniul energetic, exista riscul sa pierdem pana la 40% din capacitatea de producere, daca ei vor considera combustibilii fosili ca neutilizabili. Oricum, carbunele este condamnat ca resursa energetica, iar aici, gandirea pe care trebuie sa o avem, trebuie sa o avem pe termen nu foarte lung, adica aproximativ orizontul 2030, sa gasim solutii de producere a energiei care sa diminueze emisiile de gaze care genereaza efectul de sera", a declarat Ludovic Orban.

"Noua linie politica a Comisiei Europene, care este manifestata prin Green Deal, va genera provocari la care va trebui sa ne adaptam. De asemenea, va genera si niste resurse financiare. Sa vedem de unde vor veni ele, pentru ca inca e o dezbatere ampla la nivelul Uniunii Europene, daca acesti bani vor fi luati de la coeziune sau daca, pentru obiective noi, vor fi generate noi surse de finantare. La ora actuala nu exista o decizie luata", a adaugat premierul.

"Fata de ce avem astazi, propunem infiintarea a trei Autoritati de Management si, de asemenea, descentralizarea absorbtiei fondurilor pe Agentii de Dezvoltare Regionala, unde, practic, vor functiona Autoritati de Management aferente fiecarei Agentii de Dezvoltare Regionala, pentru a simplifica procedura pe absorbtie pe dezvoltarea regionala", a mai spus Orban, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.