Politica22 Ianuarie 202013:40

Lectura de un minut

Candidatul USR la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, ii atrage atentia Gabrielei Firea ca a depasit termenul legal de propunere a bugeteului pentru Bucuresti.

"GABRIELA FIREA, UNDE E BUGETUL?

Astazi era termenul legal in care Gabriela Firea trebuia sa prezinte proiectul de buget pentru 2020. O intreb public cand va veni in fata bucurestenilor cu proiectul de buget.

Conform Legii finantelor publice locale, Primarul trebuie sa propuna bugetul in termen de 15 zile de la publicarea Legii bugetului national in Monitorul Oficial. In 2020, Legea bugetului a fost publicata in 6 ianuarie.

Ii aduc aminte Gabrielei Firea ca a depasit termenul legal de propunere a bugetului in fiecare an de mandat: in 2017 a propus bugetul dupa 41 de zile de la publicarea bugetului national, in 2018 dupa 43 de zile si in 2019 dupa 33 de zile.

Citeste si:
Bolojan: Pentru a castiga alegerile este nevoie de candidatul comun...
Bolojan: Pentru a castiga...

Reiterez solicitarea catre Primarul Gabriela Firea sa vina in fata bucurestenilor cu un buget realist pentru 2020.

Bugetele anilor precedenti au fost total nerealiste. In 2018 a estimat venituri de 5,7 miliarde lei si a avut venituri de 4,2 miliarde lei, cu 1,5 miliarde lei mai putin. In 2019 a estimat venituri de 6,8 miliarde lei si a avut venituri de aprox. 4 miliarde lei, cu aprox. 3 miliarde lei mai putin (vom avea cifrele exacte cand vom avea executia bugetara pe 2019).

Estimarea total nerealista a veniturilor a dus la situatia financiara dezastruoasa a Primariei Capitalei. Aceasta se afla practic in incapacitate de plata, asa cum anticipasem, cu intarzieri consistente de plata la facturi si salarii", a scris pe Facebook Nicusor Dan.

Citeste si:
Libraria Delfin: Cel mai bun prieten al milenarilor iubitori de...
Libraria Delfin: Cel mai bun...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.