Kelemen Hunor a anuntat ca UDMR va depune un proiect de lege prin care propune ca mandatul autoritatilor locale sa fie de cinci ani, in loc de patru, ca pana acum.

"Noi vom depune un proiect de lege saptamana viitoare, cand incepe sesiunea parlamentara, pentru a schimba mandatul autoritatilor locale la cinci ani, incepand cu viitorul mandat. Sa rupem ritmul. In 30 de ani, cred ca ne-am dat seama cu totii ca nu e bine sa avem in acelasi an si mai ales sa avem prima data alegeri locale si dupa aceea alegeri parlamentare, lucrurile permanent se complica. Nu poti sa faci politica nationala, sa te uiti de fiecare data la primari si eu cred ca pe termen lung, pe termen de 20 de ani, ca dupa 20 de ani se vor intalni iarasi alegerile, daca sunt patru cu cinci, se poate corecta acest lucru, fiindca au fost multe blocaje, exista multe comentarii", a declarat Kelemen Hunor.

"Nu vreau sa vorbesc eu de baroni, ca nu-mi place acest termen, dar politica nationala e facuta de Guvern si de majoritatea parlamentara, politicile locale, de autoritatile locale si daca au cinci ani la dispozitie, se poate proiecta si executa altfel. Plus ca poti sa faci si o reforma administrativa, nu trebuie sa te uiti neaparat la costurile politice la nivelul autoritatilor locale, ci au si timp sa se pregateasca. Cu toate aceste argumente, eu as opta pentru un mandat de cinci ani pentru autoritati locale", a mai precizat liderul UDMR, potrivit hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.