Deputatul Nicusor Dan, candidat la Primaria Capitalei sustinut de USR, precizeaza ca Uniunea Fortelor Locale este un partid politic constituit in urma cu un an de trei persoane care ii sunt apropiate, reprezentand o "solutie tehnica la o problema tehnica".

"Informatia aparuta astazi nu are de-a face cu situatia politica pe care o stim cu totii. Sunt un candidat independent la Primaria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opozitie pentru sustinerea candidaturii sale si care a obtinut deja sprijinul USR. Uniunea Fortelor Locale este un partid politic constituit in urma cu un an de trei persoane care imi sunt apropiate si care s-au aratat dispuse sa colaboram in ipoteza in care acest vehicul politic imi este necesar", a afirmat Nicusor Dan, potrivit Agerpres.

El a mentionat ca o posibila utilizare a acestui vehicul politic este ipoteza in care o alianta doreste sa sprijine candidatura sa la Primarie si conditioneaza sprijinul de prezenta numelui aliantei pe buletinul de vot, alaturi de numele lui Nicusor Dan.

"Printr-o alianta si cu UFL este posibil acest lucru: eu nu intru in niciunul din partidele aliantei, dar prin alianta extinsa cu USR pot sa imi alatur numele aliantei pe buletinul de vot. Am comunicat in modul cel mai transparent aceasta posibilitate lui Dacian Ciolos cand am discutat de o posibila sustinere din partea Aliantei USR PLUS, ca raspuns la obiectia ca numele meu pe buletinul de vot nu ar 'trage' lista de consilieri ai partidelor care ma sustin si, mai departe, aceasta posibilitate a fost comunicata organelor de conducere ale Aliantei. In concluzie, vorbim de o solutie tehnica la o problema tehnica. Daca se va pune vreodata problema de a activa intr-un partid, fiti siguri ca va voi informa", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.