Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca nu exclude niciun scenariu cu privire la declansarea alegerilor anticipate.

Seful statului a fost intrebat intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Cotroceni daca exclude din start ca premierul Ludovic Orban sa demisioneze din functie, daca nu se ajunge la alegeri anticipate prin motiune de cenzura.

"Eu nu exclud acum, din start, absolut niciun scenariu, dar, intr-adevar, chestiunea demisiei nu a fost discutata", a spus Iohannis, informeaza Agerpres.

Intrebat daca, in cazul in care demisia premierului va ramane singura varianta pentru declansarea anticipatelor, va recurge la aceasta modalitate, seful statului a raspuns: "La momentul cand se va discuta aceasta chestiune, cu siguranta se va face si un anunt public".

Presedintele Iohannis a adaugat ca isi doreste ca Ludovic Orban sa ramana premier si a reiterat ca sansele sa se ajunga la alegeri anticipate sunt de 50%.

Despre alte persoane din PNL care ar putea prelua functia de prim-ministru, el a apreciat ca acest partid a avut intotdeauna personalitati "pentru toate pozitiile din statul roman".

Iohannis a aratat ca nu i se pare oportuna discutia cu privire la un guvern de uniune nationala in cazul anticipatelor si ca isi doreste un executiv liberal.

"Nu mi se pare oportuna discutia despre un guvern de uniune nationala. Eu imi doresc un guvern liberal. Si variantele sunt fie anticipate, fie guvern liberal. Orice alta varianta, cel putin pentru mine, nu intra in discutie", a subliniat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.