Premierul Ludovic Orban a declarat ca majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, prevazuta in lege, nu este sigura si asta pentru ca depinde de incasarile bugetare. 

Potrivit lui Orban, "PSD a facut varza Legea pensiilor".
"Nu e 100% sigur. Totul depinde de cum evolueaza economia, de incasarile bugetare. De regula, cresterile trebuie legate de indicatori economici obiectivi. PSD a facut varza legea pensiilor, a crescut din burta punctul de pensie. Pe ce baza, avand la baza ce calcule, ce studiu de impact? E o vraiste generalizata si omul nu stie la ce sa se astepte.

Impactul pe 2020 e de aproximativ 16 miliarde, iar pe 2021, in jur de 150 de miliarde, iar impactul pe 2022 duce spre 180 de miliarde!", a spus premierul, conform b1.ro.

Cu toate acestea, Ludovic Orban a dat asigurari ca Guvernul PNL va creste si pensiile, si alocatiile pentru copii: "Vom creste pensiile cu siguranta, dar nu vom lua o decizie care sa afecteze evolutia economiei pe termen lung. Vom creste si alocatiile, vom incerca sa asiguram o crestere cat mai mare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.