NATO este organizatia care ne-a permis ca timp de 75 de ani de la incetarea celui de-al Doilea Razboi Mondial sa nu mai fie un razboi mondial si sa fie depasite si alte conflicte, a declarat, vineri, fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, invitat special la conferinta Bucharest Model NATO (BMNATO).

El a vorbit despre generatiile implicate de-a lungul timpului in lupta pentru valorile democratiei si pentru recapatarea libertatii pe care Romania a dobandit-o dupa 1989.

"Cat de importanta este viata, cat de important este sa traiesti in pace. Si cred ca acesta este lucrul la care trebuie sa ne gandim la o astfel de intalnire care simuleaza, sa spunem, un summit NATO. Pentru ca daca exista ceva important in aceasta organizatie, a fost faptul ca aceasta organizatie si nu altceva ne-a permis ca timp de 75 de la incetarea celui de-al Doilea Razboi Mondial sa nu mai fie un razboi mondial si sa fie depasite si alte conflicte regionale, locale, interne, uneori cu consecinte tragice sau alte fenomene de tipul terorismului, dar nu o conflagratie mondiala de asemenea dimensiuni, cum a fost al Doilea Razboi Mondial", a spus Emil Constantinescu, informeaza Agerpres.

La conferinta au mai luat parte general maior Adriean Parlog si Alex Serban, specialist de comunicatii, presedinte al consiliului euro-atlantic in Romania, consilier al primului-ministru cu privire la NATO si la probleme de securitate nationala.

Cu ocazia evenimentului a fost proiectat filmul "Punctul de cotitura. Romania-NATO 1996-2000", realizat de catre SC Studio Video Art in colaborare cu Fundatia Romana pentru Democratie.

Conferinta BMNATO este organizata din 2015, in Bucuresti, si isi doreste sa reproduca summit-urile Aliantei Nord-Atlantice. Scopul acesteia este familiarizarea noii generatii cu problemele militare cu care s-ar putea confrunta statele membre ale Aliantei.

Discutiile din cadrul conferintei ii pun in tema pe participanti in legatura cu amenintari cu care si Romania se poate confrunta.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.