"Exista o linie rosie, in acest moment noi avem de-a face cu trecerea acestei linii rosii a democratiei", sustine presedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu in legatura cu alegerea primarilor in doua tururi.

”Noi am facut scrisori catre europarlamentari, catre Comisia de la Venetia si Comisia Europeana referitoare la legile electorale. Turcan si Anastase au modificat legea in 2011. PSD nu a votat alegeri pentru un singur tur. Acum, facand niste calcule, vin sa modifice legea cu doua luni inainte. Unde ati mai auzit in Europa acest lucru. O sa protestam la Bruxelles. O sa intreb si eu la Comisia LIBE daca e aceasta posibilitate. PSD e posibil sa revina la guvernare. Ce facem apoi? Schimbam iar legile? Spre ce dorim sa ducem Romania? O tara in care creezi un precedent de a schimba niste legi electorale, in functie de calculele PNL de azi, nu e o tara cu un viitor democratic. Ganditi-va ce precedent se poate crea in Romania, un stat al Uniunii Europene. Exista o linie rosie, in acest moment noi avem de-a face cu trecerea acestei linii rosii a democratiei”, a spus Marcel Ciolacu, la Adevarul Live, potrivit realitatea.net.

Chestionat in legatura cu o posibila intelegere intre PSD si PNL, raspunsul social-democratului a fost: ”Este exclusa o intelegere. Ma jigniti si pe mine, si pe dvs si pe romani. Cu Orban am o relatie institutionala. Nu am mai vorbit cu el. Nici cu domnul Iohannis nu am vorbit anul acesta. Nu am avut astfel de discutii”.

”Daca se va veni in Parlament, vom vedea cum vom actiona in acel moment (…) E posibil sa atacam la Curtea Constitutionala, tinand cont de termenul foarte scurt pana la organizarea de alegeri”, a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.