Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a reactionat, marti, la declaratiile primarului municipiului Targu Mures privind cuplurile care vor sa aiba copii.

"Am citit declaratia pe care primarul Dorin Florea a postat-o pe pagina de Facebook. Chiar daca, uneori, unui primar ii poate fi dificil sa gestioneze relatia cu o anumita minoritate sau grup social, in niciun caz nu agreez declaratiile care incurajeaza discriminarea de orice fel! Cred cu fermitate ca solutia nu este sa ridicam ziduri, ci, mai degraba, sa le daramam pe cele deja construite. Voi avea o discutie cu primarul Dorin Florea pe acest subiect", afirma Calin Popescu-Tariceanu, intr-o declaratie de presa, potrivit Agerpres.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in privinta declaratiilor primarului municipiului Targu Mures, Dorin Florea, care a spus ca doreste ancheta sociala pentru cuplurile ce doresc sa aiba copii, edilul fiind chemat la audieri la CNCD martea viitoare.

Florea a propus introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care doresc sa aiba copii, pentru a se evita situatiile in care sunt adusi pe lume copii doar ca parintii sa aiba o sursa de venit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.