Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Braila, ca nu considera ca este "un traseist politic" fostul premier Mihai Tudose, care s-a reinscris in PSD Braila pe 7 ianuarie, dupa ce anterior a fost la PRO Romania.

Liderul PSD a subliniat ca nu ii considera traseisti pe niciunul dintre cei care au plecat din partid catre un alt partid de stanga, avand in vedere perioada de convulsii in care a fost PSD.

"Domnul Tudose a venit astazi acasa, ca sa zic asa. Nu consider ca domnul Mihai Tudose a fost traseist politic. Consider ca niciun coleg din partid, care a plecat tot catre un partid de stanga, nu este traseist politic, dintr-un singur motiv: au fost mult prea multe convulsii in interiorul PSD-ului si s-a ascuns o perioada mult prea indelungata adevarul, ca eu sa-mi permit sa pun vreo eticheta asupra unui fost coleg. Cu adevarat ii blamez pe cei care cu adevarat, dintr-o data, dupa trei ani si jumatate, dupa ce am pierdut puterea, din social-democrati au devenit sustinatori ai unui guvern de dreapta. Vreau sa felicit organizatia de la Braila, si, odata cu completarea echipei, sunt ferm convins ca, deja statistic, se afla in top 10 al PSD ca si performante electorale si nu numai. Organizatia PSD de la Braila, din punctul meu de vedere, este pregatita de orice fel de alegeri", a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat ca, personal, traieste o "mare bucurie", prin faptul ca echipa PSD Braila s-a reintregit prin venirea "acasa" a lui Mihai Tudose.

"Pentru mine este o bucurie ceea ce se intampla astazi la Braila. Bucuria este ca, incepand de astazi, dumneavoastra sunteti in echipa si formula completa. E un lucru mare. Sunteti una dintre organizatiile care stiu sa se respecte, stiu sa construiasca. (...) Este normal sa vorbesc despre Mihai Tudose, cum este normal sa vorbesc si despre Victor Ponta in alti termeni in care s-a vorbit pana acum, pentru ca am o responsabilitate, avem niste batalii de dus si trebuie sa va dau niste explicatii si sa va spun si eu ce simt. Mihai Tudose nu a facut nimic rau acestui partid si nu a facut nimic rau Romaniei. Mihai Tudose a fost un prim-ministru foarte bun al acestei tari. Ce s-a intamplat, ce a hotarat partidul, eu stiu un singur lucru: eu i-am fost alaturi primului ministru Mihai Tudose si colegului meu de la inceput pana la capat si am fost, la fel ca si el, fara sa ma laud singur, responsabil de acele sapte luni cat a stat in Guvernul Romaniei", a completat Ciolacu.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Intrebat cum comenteaza declaratiile unor colegi social-democrati care in discursurile lor au folosit termeni precum "tradatori" sau "rani nevindecate", referindu-se mai mult sau mai putin direct la revenirea sa in partid, Mihai Tudose a spus ca, in cazul sau, nu se poate vorbi despre tradare, pentru ca toate deciziile luate au fost publice, ori "tradarea se face pe furis".

"M-au uitat foarte atent la cine era fericit cand am plecat, cine este nefericit ca m-am intors, pozitia unora chiar ma bucura, nu doar din PSD, ci si din exterior. Inseamna ca ceea ce fac e bine. Nu sunt un tip comod, cam spun ce am de spus. Asta cu tradarea... tradarea o faci asa, pe furis, eu am facut gesturile foarte transant, foarte pe fata, nu au aflat de la televizor ca plec, nu au aflat de la televizor de ce plec, ci din discutiile cu colegii. Mai mult, nici reintoarcerea nu a fost facuta pe furis, a fost declarata, vorbita. (...) Nu cred ca am gresit cand am plecat din PSD, am gresit ca am plecat la PRO Romania pentru ca, dupa ce l-am cunoscut pe domnul Ponta, am inceput sa il regret pe Dragnea", a declarat Tudose.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, a declarat ca este un castig pentru PSD intoarcerea in partid a lui Mihai Tudose, pe care a catalogat-o "intoarcerea fiului risipitor".

"Mihai Tudose a fost si ramane prietenul meu, chiar daca am avut o perioada de convulsii. La vremea respectiva, eu am spus ca nu suntem adversari, suntem competitori, eram in alte echipe. Acum a revenit la patria mama, ii multumesc ca a venit, ii doresc succes. Am reintregit echipa si sunt convins ca este un castig pentru noi", a spus Rotaru, potrivit site-ului Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.