Politica9 Ianuarie 202010:06

Lectura de un minut

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri ca in Llegea bugetului de stat a fost introdus un amendament care reduce cu 30% finantarea pentru partidele politice.

"Nu stiu cine primeste mai multi bani, nu am facut astfel de calcule, lucrul cel mai important este ca am redus, per total, cu 30% finantarea pentru partidele politice, apropo de reducerea cheltuielilor. Nu stiu catre cine se duc banii. E un amendament care a fost aprobat la Legea bugetului de stat, un amendament care a scazut, de exemplu, finantarea pentru PSD", a spus Orban, intr-o conferinta de presa, la Reprezentanta permanenta a Romaniei pe langa UE.

El a adaugat ca nu stie daca, in urma acestei modificari legislative, partidul lui Victor Ponta, PRO Romania, primeste mai multi bani.

Expert Forum a semnalat, miercuri, faptul ca, prin bugetul pe anul acesta, partidele primesc subventii in functie de numarul parlamentarilor pe care ii au inscrisi la data 1 ianuarie 2020, nu dupa numarul de voturi obtinute, asa cum prevedea Legea 334/2006 a finantarii partidelor politice.

"Am luat la cunostinta si apreciem faptul ca limitele maxime ale subventiilor au fost reduse pentru anul curent la 181 de milioane de lei. Cu toate acestea, acelasi act normativ a inclus o modificare prin care subventiile se acorda potrivit numarului total de parlamentari inscrisi in fiecare dintre partidele politice la data de 1 ianuarie 2020, si nu conform numarului de voturi obtinute la alegerile locale si parlamentare, dupa cum specifica Legea 334/2006 a finantarii partidelor politice", se arata intr-un comunicat al Expert Forum, care cere abrogarea acestei noi prevederi, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Turcan: Avem un Parlament defect, controlat ilegitim de PSD
Turcan: Avem un Parlament...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.