Mihai Fifor, fostul secretar general al PSD, critiga decizia PNL de a nu majora alocatiile copiilor, in timp ce, sustine el, "scuteste bancile si corporatiile de plata unor taxe de miliarde de lei".

"Pe principiul 'semne bune anul are', in timp ce scuteste bancile si corporatiile de plata unor taxe de miliarde de lei, PNL refuza o necesara majorare a alocatiilor pentru copii!

Ca de fiecare data, Orban acuza PSD. Asta stie, asta face. Zice premierul ca PSD este iresponsabil pentru ca a adoptat dublarea alocatiilor pentru copii, care nu poate fi sustinuta de bugetul de stat.

In schimb, ce sa vezi, Orban sustine ca PNL a fost responsabil cand a propus aceeasi masura la inceputul anului 2019, pe motiv ca atunci alocatiile erau prea mici si ca ei au fost responsabili intrucat au indicat sursa de finantare pentru aceasta masura.

Ambele argumente invocate de PNL sunt, desigur, false:

1) Alocatiile pentru copii sunt in continuare mult prea mici in raport cu necesitatile pentru cresterea unui copil. Mai mult, natalitatea din Romania este intr-o scadere accentuata, ceea ce impune masuri foarte consistente pentru incurajarea natalitatii.

2) PNL a fost total iresponsabil, dar si diletant, cand a indicat ca sursa de finantare excedentul la fondul de pensii, fiind stiut ca banii de pensii nu pot fi folositi cu alta destinatie bugetara, intrucat aceste sume reprezinta drepturi patrimoniale ale contribuabililor. Atunci, PSD a trebuit sa repare prostia facuta de amendamentul PNL, prin modificarea legii plafoanelor bugetare astfel incat sa poata majora deficitul generat de dublarea alocatiilor.

Mai mult, PSD a indicat sursa de finantare pentru noua dublare a alocatiilor, respectiv mentinerea taxei pe activele bancare si a taxei de 2% pe cifra de afaceri a corporatiilor din energie.

Este inexplicabil, insa, de ce PNL ii scuteste de taxe pe cei cu venituri mari (bancile si companiile din energie), dar nu vrea sa dea pentru copiii din Romania.

Sau, poate, e explicabil...cinismul PNL este deja o marca inregistrata a politicii romanesti", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.