Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat duminica, in cadrul emisiunii "Dosar de politician", ca Romania este aparata de scutul de la Deveselu in cazul unui eventual atac venit din partea Iranului.

"Slava Domnului, Romania e aparata in momentul de fata de o lovitura care ar putea veni din Iran. Distanta de la Teheran la Bucuresti este de 2.300 de kilometri. In mod categoric, Iranul are capabilitati sa parcurga aceasta distanta cu o racheta, dar suntem aparati. E prima data cand Romania poate spune «incercati si veti avea riposta». Scutul de la Deveselu ne protejeaza de astfel de lovituri. Mai mult decat atat, Romania protejeaza o suprafata destul de mare din teritoriul UE prin scutul de la Deveselu", a declarat Traian Basescu, potrivit b1.ro.

In ceea ce priveste situatia agitata din Orientul Mijlociu, fostul presedinte a spus ca este vorba despre "o batalie formidabila in interiorul unui proces de globalizare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.