Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminica seara, ca PSD va depune o motiune de cenzura in urmatoarea sesiune parlamentara, insa temele motiunii nu au fost inca decise.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminica seara, ca PSD va depune o motiune de cenzura in urmatoarea sesiune parlamentara, insa temele motiunii nu au fost inca decise.

"In sesiunea parlamentara urmatoare, PSD va depune o motiune de cenzura. Categoric. Vom vedea temele, asteptam, toata luna ianuarie sunt termene la Curtea Constitutionala si pe celelalte legi pe care si le-au asumat. Constitutia iti confera aceasta posibilitate de a veni cu o asumare a raspunderii pe anumite legi. Dar acei oameni s-au gandit la legi importante, la reforme in Sanatate, in Educatie, declaratii politice, (...) nu vii cu modificari ale punctului de amenzi. Au dus aceasta parghie, pana la urma constitutionala, in derizoriu. Au creat niste precedente care trebuie oprite. Sa vedem ce zice Curtea, daca aceasta ne va da dreptate, sunt ferm convins ca altcineva nu o sa mai faca asa ceva si domnul Orban o sa ramana singurul premier care a declansat un conflict constitutional", a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Intrebat despre reactia PSD in situatia in care ar Guvernul ar da o ordonanta de urgenta privind desfiintarea SIIJ, Marcel Ciolacu a raspuns ca social-democratii nu ar dori sa depuna o motiune de cenzura pe tema Justitiei, "dar daca se insista, asta este".

Ciolacu a punctat ca nu ii va indemna pe social-democrati sa voteze impotriva unei "legi bune".

Liderul PSD a mentionat, in contextul unei intrebari referitoare la posibila declansare a alegerilor anticipate, ca, in situatia in care premierul Orban ar demisiona, ar putea fi constituita o alta majoritate.
.
"Sa-si dea domnul Orban demisia si vedem daca alte partide au capacitatea de a face alta majoritate", a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.