Presedintele Klaus Iohannis va efectua astazi o vizita de lucru in landul Bavaria, Republica Federala Germania.

.In cadrul vizitei, Presedintele Romaniei va participa la sedinta Guvernului landului Bavaria, unde va sustine o alocutiune si va avea un dialog cu membrii guvernului de land cu privire la relatiile bilaterale si actualitatea europeana.

De asemenea, el va avea o intrevedere cu domnul Markus Söder, Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria si Presedinte al Uniunii Crestin-Sociale (CSU).

Totodata seful statului va participa la intalnirea anuala a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioara a Parlamentului german), care va avea loc la abatia Seeon, din Bavaria. Cu acesta ocazie, Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea Romaniei referitoare la viitorul Europei si, de asemenea, va purta un dialog despre prioritatile agendei europene, anunta Administratia Prezidentiala.

Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o intalnire traditionala, care marcheaza, la inceputul anului, un moment important pentru viata politica din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea prioritatilor agendei Guvernului si a Parlamentului federal pentru anul respectiv si dezbaterea provocarilor actuale cu invitati din Germania si din strainatate. Intalnirea este cu atat mai relevanta cu cat, in a doua jumatate a anului 2020, Germania va detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene.

In cursul vizitei de lucru, presedintele Iohannis va avea o intrevedere cu doamna Ilse Aigner, Presedintele Parlamentului landului Bavaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.