Presedintele PMP, Eugen Tomac, sustine ca cel mai slab politician al anului 2019 a fost Viorica Dancila, iar premierul Ludovic Orban a fost cel mai norocos. In ceea ce il priveste pe Liviu Dragnea, acesta ar intra la categoria "pacalici al politicii".

"Intrarea in noul an este un prilej bun pentru a face retrospectiva celui care tocmai s-a incheiat. Pe 2019 eu l-as caracteriza prin prisma unor fapte si evenimente politice.

1. Cel mai slab politician a fost Viorica Dancila, de departe. A plecat din fruntea Guvernului Romaniei prin motiune de cenzura si a intrat cu mari eforturi in turul doi al alegerilor prezidentiale pe care le-a pierdut cu un scor zdrobitor.

2. Cel mai norocos politician in 2019 a fost Ludovic Orban. A ajuns prim-ministru intr-un context extrem de fragil si a reusit sa aduca la aceeasi masa politiceni din tot spectrul politic pentru a da jos un guvern catastrofal si a obtine sustinere pentru investirea propriului cabinet.

3. Cel mai predictibil poltician a fost Presedintele Iohannis, reales in functia de Presedinte fara mare efort. Procentul obtinut insa il obliga sa fie mai activ si mai aproape de cei care i-au acordat increderea pentru a reusi reforme esentiale pentru statul roman.

4. La categoria “pacalici al politicii” primul este Liviu Dragnea, cel care nu voia sa plece ca prostul din poltica, dar a plecat cu duba. A tinut captiv propriul partid si a izolat o tara intreaga, sperand ca se va salva prin jocuri politice marunte.

Tomac: Viitorul suna bine

Viitorul politicii romanesti este pe maini bune si aici as vrea sa mentionez mai multe nume care sunt convins ca vor juca un rol important pe scena poltica romaneasca: Theodor Paleologu, Mihai Neamtu, Adrian Papahagi si Ioana Constantin sunt, din punctul meu de vedere, politicienii care vor conta in Romania de maine.

Omul politic al anului 2019 este, si nu exagerez cu nimic, Presedintele Traian Basescu. Pentru ca a reusit sa introduca in Rezolutia privind condamnarea pactului Ribbentrop- Molotov a Parlamentului European cea mai importanta prevedere, si anume ca Romania, in urma acestui pact diabolic a pierdut tinuturile de la est de Prut.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Oficial, Uniunea Europeana a recunoscut ca Romaniei i-au fost luate teritorii, prin intelegerea dintre Hitler si Stalin, care niciodata nu au mai fost inapoiate. Este cel mai important act de diplomatie parlamentara obtinut de tara noastra dupa cel de al Doilea Razboi Mondial. Autorul acestui amendament este omul politic al anului!", a scris Tomac pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.