Fostul presedinte Traian Basescu se arata dispus sa valorifice mandatul de europarlamentar in vederea solicitarii unei reevaluari a Romaniei din perspectiva Mecanismului de Verificare si Cooperare.

"In ce priveste MCV, sunt dispus sa imi valorific calitatea de eurorarlamnetar si sa cer o reevaluare a Romaniei din punct de vedere al ultimul raport. El este incorect, evident. Si in mod deosebit ma deranjeaza sau deranjeaza presiunea extraordinara ca fiecare punct de acolo sa fie respectat. Sunt ordine date Romaniei. Ordine, asa suna. Au vreo 20 de cerinte din care unele sunt absolut ridicole.

Ori, eu vreau sa clarific un lucru pe care il stiu foarte bine: Justitia nu este un domeniu de competenta exclusiva a Uniunii Europene, Justitia face parte din categoria domeniilor partajate in care politica penala este problema statului, problema fiecarui stat in parte.

De unde si pana unde tupeul Bruxelles-ului sa spuna le veti face pe toate 20 de observatii. Acesti domni sunt cei care au validat codurile penale in care peste 100 de articole sunt neconstitutionale. (...) Si eu voi intreba in plen si la comisarul de resort, inclusiv la Timmermans, isi asuma faptul ca un Cod Penal si un Cod de procedura penala care au fost validate de ei, au peste 100 de articole neconstitutionale?", a spus Basescu la Digi24, citat ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.