Deputatul USR Stelian Ion sustine ca ezitarile PNL privind revenirea la alegerea primarilor in doua tururi sunt nepotrivite.

"Sunt nepotrivite aceste ezitari, pentru ca prin 2015, PNL-ul era cel care striga ca din gura de sarpe catre Guvernul tehnocrat de atunci, care nu avea un mandat politic, sa dea OUG pentru revenirea la alegerile in doua tururi. Diferenta majora fata de ce se intampla atunci este aceea ca acum avem un Guvern politic, care isi poate asuma o asemenea decizie. E o corectura absolut necesara, pe care iata, in 2015 PNL-ul o cerea de la altii, dar pe care acum ezita sa o faca”, a afirmat Stelian Ion, vineri, potrivit Hotnews.ro.

Liderul USR considera ca poate fi emisa o ordonanta de urgenta pe aceasta tema.

"Consider ca e important sa se dea ori o ordonanta de urgenta, pentru ca eu cred ca e o urgenta debaronizarea tarii, ori daca nu, daca se considera ca nu sunt respectate exigentele Constitutiei cu privire la existenta urgentei, se poate face un asemenea demers tot prin angajarea raspunderii. Iata, am avut deja sase angajari de raspundere, pe sase proiecte de lege, dar dintre toate acesta mi se pare unul dintre cele mai importante”, a explicat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.