USR a trimis Guvernului peste 60 de amendamente pe legea bugetului, care vizeaza "taierea fondurilor pentru academiile de stiinta, suplimentarea investitiilor in educatie si infrastructura, dar si cresterea transparentei institutionale si digitalizarea".

"USR a trimis Guvernului PNL peste 60 de amendamente la legea bugetului pentru 2020, care vizeaza taierea fondurilor pentru academiile de stiinta, suplimentarea investitiilor in educatie si infrastructura, dar si cresterea transparentei institutionale si digitalizarea.

Prin amendamentele trimise Guvernului Orban, USR cere taierea fondurilor pentru academiile de politruci si sinecuristi. Sumele acordate Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale si Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania nu se justifica, in opinia USR. Reputatia sistemului de invatamant si cercetare de stat a suferit enorm din cauza scandalurilor legate de plagiate, falsi doctori sau falsi profesori. Cele doua academii sunt o risipa de fonduri si nu contribuie in niciun fel la imbunatatirea sistemului de invatamant si cercetare de stat", a transmis USR pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.