Alina Gorghiu considera ca bugetul pregatit de Guvernul Orban pentru anul 2020 este "o dovada de responsabilitate si de profesionalism", iar acesta va opri "strategia fake news a PSD din ultimele luni".

"Bugetul pe care Guvernul Orban l-a pregatit, in timp util, pentru anul 2020, este o dovada de responsabilitate si de profesionalism. Foarte important acum, sa fie trecut rapid prin Parlament, pentru ca situatia finantelor tarii sa fie clara pentru anul urmator si a garanta ca derapajele grave ale guvernului PSD din 2019 nu se vor repeta sub nicio forma.

Adevarat, bugetul porneste de la niste constrangeri. Dar cu toate astea, sunt cateva lucruri pe care orice cetatean si companie din Romania trebuie sa le stie:

- este un buget care permite mentinerea ritmului de crestere economica, care va fi de 4,1% si va ramane in 2021-2023 mult peste media europeana;

- investitiile VOR CRESTE cu 6,3 miliarde lei si sunt realizabile. Nu cum a facut PSD, care prevazuse mai putini bani pentru investitii si nici asa nu a fost in stare sa-i foloseasca pe toti in ultimii ani;

- asigura 2% din PIB pentru aparare si ma bucur ca, astazi, CSAT a dat unda verde pentru proiectul de buget al Guvernului Orban;- la ministerele unde a fost necesar (Educatie, Aparare, Transporturi, Munca) bugetele vor fi majorate

- este un buget care opreste strategia fake news a PSD din ultimele luni. Acuzatiile de austeritate aduse PNL se dovedesc complet false. Proiectul de buget este dovada ca se respecta legislatia in vigoare cu privire la majorarile pensiilor si salariilor pentru bugetari. De asemenea, creste salariul de baza minim brut pe tara.

Un lucru este evident: Guvernul s-a tinut de promisiunea ca va finaliza rapid proiectul de buget pentru 2020. Obligatoriu, sa ne prinda finalul anului cu bugetul adoptat, iar solutia optima este acum angajarea raspunderii in fata Parlamentului", a scris Gorghiu pe Facebook.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.