Olguta Vasilescu acuza Guvernul PNL de cresterea ROBOR si le atrage atentia asupra abrogarii OUG 114,  sustinand ca acest lucru va conduce la cresterea pretului gazelor, energiei si a ratelor bancare.

"Dupa introducerea de catre PSD a taxei pe activele bancare, indicele ROBOR a cunoscut o temperare semnificativa, scazand constant pana la venirea PNL la conducerea tarii.

Dupa preluarea puterii de catre PNL, ROBOR a inceput sa creasca din nou.

Anuntarea modificarii OUG 114, cu eliminarea taxei pe activele bancare raportata la cresterea ROBOR, bancile se simt din nou libere sa majoreze mai mult sau mai putin artificial acest indicator.

Fiecare crestere a ROBOR, care e stabilita prin negocierile dintre banci, conduce la cresterea ratelor romanilor cu credite in lei si la sporirea profitului obtinut de institutiile bancare din Romania.

Abrogarea OUG 114/2018 va va creste nu doar pretul la gaze si energie, ci si ratele la banci! Ca sa nu spuneti ca nu ati stiut!", a scris Oguta Vasilescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.